Cannabis Industrie Awards 2022

Nominatie voor de Cannabis Industrie Awards 2022 begonnen

In december 2022 zullen voor de tweede keer de Cannabis Industrie Awards winnaars online bekend worden gemaakt. Er zijn prijzen te winnen in negen categorieën en er is een nieuwe persprijs, de Groene Griffel. De organisatie van de verkiezing is in handen van Mauro Picavet, oprichter van Cannabisindustrie.nl, Rens Hoppenbrouwers en Derrick Bergman. Zij kennen de cannabiswereld door en door en hebben ruime en diverse organisatie ervaring (o.a. HomeGrown Cup, Cannabis Bevrijdingsdag, Cannabis Tribunaal, De Gouden Gieter).

Een record aantal mensen heeft vorig jaar gestemd voor de Cannabis Industrie Awards 2021. In één maand zijn toen 3.871 stemmen uitgebracht. Dit jaar zijn de Cannabis Industrie Awards terug.

Achtergrond Cannabis Industrie Awards

De legale cannabisindustrie is overal ter wereld in beweging. De vele toepassingen van de plant krijgen meer en meer aandacht, of het nou gaat om CBD-olie, hennep als bouwmateriaal of cosmetica op basis van hennep. In de VS is de legale cannabisindustrie anno 2022 de grootste banenmotor. Met de Cannabis Industrie Awards willen we de Nederlandse bedrijven, ondernemers en producten in deze snel groeiende branche in het zonnetje zetten.

Categorieën

Om de breedte en diversiteit van de cannabisindustrie zichtbaar te maken is het aantal categorieën uitgebreid tot negen. Daarnaast bekronen we de beste journalistieke productie over cannabis die in 2022 is verschenen met een speciale persprijs, de Groene Griffel.

  • Ondernemer van het jaar
  • Coffeeshop van het jaar
  • CBD Product van het jaar
  • Hennep product van het jaar
  • Innovatie van het jaar
  • Startup van het jaar
  • Kweekproduct van het jaar
  • Zadenbank van het jaar
  • Campagne van het jaar
  • De Groene Griffel voor de beste journalistieke productie over cannabis van het jaar

Iedereen kan producten, ondernemers etc. nomineren via de website cannabisindustrieawards.nl gedurende de gehele maand oktober. Vanaf dan kan er gedurende de hele maand november worden gestemd op deze kanshebbers. De winnaars worden bekend gemaakt in de winnaars-week van maandag vijf december tot en met negen december. De twee awards waar het meest naar uitgekeken wordt, Ondernemer van het jaar en Coffeeshop van het jaar, worden op vrijdag negen december om 12.00 uur stipt bekend gemaakt via de website en sociale media.

De Groene Griffel

De winnaar van de Groene Griffel voor beste journalistieke productie over cannabis wordt gekozen door een deskundige jury. De criteria waaraan zij de journalistieke producties (artikelen, reportages, items, boeken, documentaires etc.) toetsen zijn o.a. journalistieke gedegenheid, originaliteit en nieuwswaarde.

Geen awards ceremonie in 2022

Voor 2021 stond aanvankelijk een live awards ceremonie gepland, die door overmacht niet door kon gaan. Ook voor 2022 komt het nog te vroeg. In 2023 hopen we wel een live awards ceremonie te organiseren op een buitengewone en verrassende locatie.

Om te nomineren klik je hier.

Welkom bij de Cannabis Industrie Awards

Op donderdag 7 december 2023 werden de Cannabis Industrie Awards voor het eerst fysiek uitgereikt in Eindhoven. De winnaars zijn bekend