Over ons

Op donderdag 7 december 2023 worden de Cannabis Industrie Awards voor het eerst fysiek uitgereikt, tijdens een feestelijke netwerkmiddag op een intieme locatie in Eindhoven. Er zijn prijzen te winnen in negen categorieën en er is een nieuwe persprijs, de Groene Griffel. Om de uitreiking bij te wonen en te kunnen netwerken, klik je hier om je tickets te kopen.

De organisatie van de verkiezing is in handen van Mauro Picavet, oprichter van web platform Cannabisindustrie.nl en Derrick Bergman, met ondersteuning van derden design technisch. Zij kennen de cannabiswereld door en door en hebben ruime en diverse organisatie ervaring (o.a. HomeGrown Cup, Cannabis Bevrijdingsdag, Cannabis Tribunaal, De Gouden Gieter).

Achtergrond

De legale cannabisindustrie is overal ter wereld in beweging. De vele toepassingen van de plant krijgen meer en meer aandacht, of het nou gaat om CBD-olie, hennep als bouwmateriaal of cosmetica op basis van hennep. In de VS is de legale cannabisindustrie anno 2023 de grootste banenmotor. Met de Cannabis Industrie Awards willen we de Nederlandse bedrijven, ondernemers en producten in deze snel groeiende branche in het zonnetje zetten. We bouwen voort op de succesvolle verkiezing van Ondernemer van het Jaar en Coffeeshop van het Jaar, die Cannabisindustrie.nl in 2020 online organiseerde. 

Categorieën

Om de breedte en diversiteit van de cannabisindustrie zichtbaar te maken is het aantal categorieën uitgebreid tot negen. Daarnaast bekronen we de beste journalistieke productie over cannabis die in 2023 is verschenen met een speciale persprijs, de Groene Griffel.  

  • Ondernemer van het jaar
  • Coffeeshop van het jaar
  • CBD Product van het jaar
  • Hennep product van het jaar
  • Innovatie van het jaar
  • Startup van het jaar
  • Kweekproduct van het jaar
  • Zadenbank van het jaar
  • Campagne van het jaar
  • De Groene Griffel voor de beste journalistieke productie over cannabis van het jaar

Selectie van de winnaars

Iedereen kan producten, ondernemers etc. nomineren via deze website vanaf 9 oktober tot en met 30 oktober. Vanaf dan kan er gedurende de hele maand november worden gestemd op deze kanshebbers. De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 7 december in Eindhoven bij Kelderman en van Noort (tickets zullen later beschikbaar worden via deze website).

De Groene Griffel

De winnaar van de Groene Griffel voor beste journalistieke productie over cannabis wordt gekozen door een deskundige jury. De criteria waaraan zij de journalistieke producties (artikelen, reportages, items, boeken, documentaires etc.) toetsen zijn o.a. journalistieke gedegenheid, originaliteit en nieuwswaarde.

Awards ceremonie op 7 december bij Kelderman en van Noort in Eindhoven

KEVN -alias Kelderman en Van Noort– is het huis van makers en kijkers. Met studio’s, exposities en een bar in het groen. Gelegen tegenover NS station Eindhoven Strijp-S en voorzien van ruime parkeergelegenheid. Na het evenement kan er bij Kelderman en Van Noort worden gegeten (niet inbegrepen) of bij de beste pizzeria van Eindhoven La Vita è Bella tegenover KEVN.

De uitreiking van de Cannabis Industrie Awards vindt plaats in het café. Voor en na de uitreiking is er de gelegenheid om bij een hapje en een drankje collega’s te ontmoeten.

Om de uitreiking bij te wonen en te kunnen netwerken, klik je hier om je tickets te kopen.

Welkom bij de Cannabis Industrie Awards

Op donderdag 7 december 2023 werden de Cannabis Industrie Awards voor het eerst fysiek uitgereikt in Eindhoven. De winnaars zijn bekend