Cannabis Industrie Awards 2023 nomineren

Nomineer nu je favorieten voor de Cannabis Industrie Awards 2023

Op donderdag 7 december 2023 worden de Cannabis Industrie Awards voor het eerst fysiek uitgereikt, tijdens een feestelijke netwerkmiddag op een intieme locatie in Eindhoven.

Bij de eerste edities van de Cannabis Industrie Awards, in 2021 en 2022, kregen de winnaars hun prijzen individueel overhandigd. Nu is er voor het eerst een uitreiking met publiek. De organisatie is in handen van Mauro Picavet, oprichter van Cannabisindustrie.nl en Hennepindustrie.nl, Rens Hoppenbrouwers en Derrick Bergman.

De Cannabis Industrie Awards 2023 worden verder mede mogelijk gemaakt door Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), Dutch Leaf, Mascotte en Highlife Magazine.

Achtergrond

De legale cannabisindustrie is overal ter wereld in beweging. De vele toepassingen van de plant krijgen meer en meer aandacht, van CBD-olie tot bouwmateriaal van hennep, van duurzame hennepkleding tot hennepzaad als superfood. 

Met de Cannabis Industrie Awards willen we de Nederlandse bedrijven, ondernemers en producten in deze bloeiende bedrijfstak in het zonnetje zetten. 

Categorieën 

Er zijn Cannabis Industrie Awards in negen categorieën:

  • Ondernemer van het jaar
  • Coffeeshop van het jaar
  • CBD Product van het jaar
  • Hennep product van het jaar
  • Innovatie van het jaar
  • Startup van het jaar
  • Kweekproduct van het jaar
  • Zadenbank van het jaar
  • Campagne van het jaar

Daarnaast bekronen we de beste journalistieke productie over cannabis die in het afgelopen jaar is verschenen met een Groene Griffel.  

Selectie van de winnaars

Iedereen kan in de maand oktober producten, ondernemers etc. nomineren via de nomineren pagina op deze website. Op basis van deze input publiceren we in november een longlist voor alle negen categorieën. Vanaf dat moment kan er tijdens de gehele maand november op deze kanshebbers worden gestemd.

Tijdens de uitreiking op 7 december worden de winnaars bekendgemaakt en ontvangen hun prijs, een handgemaakte bokaal met inscriptie, een ingelijste oorkonde en een vignet.

De Groene Griffel

De winnaar van De Groene Griffel voor de beste journalistieke productie over cannabis wordt gekozen door een jury, bestaande uit Derrick Bergman, Rob Tuinstra (hoofdredacteur HighLife), en Mauro Picavet. 

Zij beoordelen de producties op gedegenheid, originaliteit, stijl en nieuwswaarde. Eerdere winnaars van De Groene Griffel waren Koen de Regt en Meike van Roosmalen (RTL Nieuws, 2021) en Bart de Koning (Maarten Online, 2022).

Awards ceremonie locatie

KEVN -alias Kelderman en Van Noort– is het huis van makers en kijkers. Met studio’s, exposities en een bar in het groen. Gelegen tegenover NS station Eindhoven Strijp-S en voorzien van ruime parkeergelegenheid. Na het evenement kan er bij Kelderman en Van Noort worden gegeten (niet inbegrepen) of bij de beste pizzeria van Eindhoven La Vita è Bella tegenover KEVN.

De uitreiking van de Cannabis Industrie Awards vindt plaats in het café. Voor en na de uitreiking is er de gelegenheid om bij een hapje en een drankje collega’s te ontmoeten.

Programma (onder voorbehoud)

11.00-12.00: Ontvangst op rode loper bij KEVN (achterkant schoolgebouw) 

12.00-12.45: Uitreiking Cannabis Industrie Awards deel 1

12.45-13.30: Pauze met lunch*

13.30-14:15: Uitreiking Cannabis Industrie Awards deel 2

14:00-17.00: Borrel met hapjes in café

*: Lunch bestaat uit een soep in combinatie met luxe (vegetarische) sandwiches en non-alcoholische versnaperingen.

Datum

De Cannabis Industrie Awards uitreiking vindt plaats op 7 december 2023.

Locatie

Kelderman en Van Noort, Galileïstraat 2, 5621 AE Eindhoven.

Tickets

Tickets gaan in november via de website cannabisindustrieawards.nl in de verkoop.

Om te nomineren ga je naar de nomineren pagina.

Welkom bij de Cannabis Industrie Awards

Op donderdag 7 december 2023 werden de Cannabis Industrie Awards voor het eerst fysiek uitgereikt in Eindhoven. De winnaars zijn bekend