Cannabis Industrie Awards 2021

Nominatie voor Cannabis Industrie Awards 2021 begonnen

In december 2021 zullen voor het eerst de Cannabis Industrie Awards winnaars online bekend worden gemaakt. Er zijn prijzen te winnen in negen categorieën en er is een nieuwe persprijs, de Groene Griffel. De organisatie van de verkiezing is in handen van Mauro Picavet, oprichter van web platform Cannabisindustrie.nl, Rens Hoppenbrouwers en Derrick Bergman. Zij kennen de cannabiswereld door en door en hebben ruime en diverse organisatie ervaring (o.a. HomeGrown Cup, Cannabis Bevrijdingsdag, Cannabis Tribunaal, De Gouden Gieter).

Achtergrond

De legale cannabisindustrie is overal ter wereld in beweging. De vele toepassingen van de plant krijgen meer en meer aandacht, of het nou gaat om CBD-olie, hennep als bouwmateriaal of cosmetica op basis van hennep. In de VS is de legale cannabisindustrie anno 2021 de grootste banenmotor. Met de Cannabis Industrie Awards willen we de Nederlandse bedrijven, ondernemers en producten in deze snel groeiende branche in het zonnetje zetten. We bouwen voort op de succesvolle verkiezing van Ondernemer van het Jaar en Coffeeshop van het Jaar, die Cannabisindustrie.nl in 2020 online organiseerde. 

Categorieën

Om de breedte en diversiteit van de cannabisindustrie zichtbaar te maken is het aantal categorieën uitgebreid tot negen. Daarnaast bekronen we de beste journalistieke productie over cannabis die in 2021 is verschenen met een speciale persprijs, de Groene Griffel.  

  • Ondernemer van het jaar
  • Coffeeshop van het jaar
  • CBD Product van het jaar
  • Hennep product van het jaar
  • Innovatie van het jaar
  • Startup van het jaar
  • Kweekproduct van het jaar
  • Zadenbank van het jaar
  • Campagne van het jaar
  • De Groene Griffel voor de beste journalistieke productie over cannabis van het jaar

Iedereen kan producten, ondernemers etc. nomineren via deze pagina gedurende de gehele maand oktober. Vanaf dan kan er gedurende de hele maand november worden gestemd op deze kanshebbers. De winnaars worden bekend gemaakt in de winnaars-week van maandag zes december tot en met tien december. De twee awards waar het meest naar uitgekeken wordt, Ondernemer van het jaar en Coffeeshop van het jaar, worden op vrijdag tien december om 12.00 uur stipt bekend gemaakt via de website en sociale media.

De Groene Griffel

De winnaar van de Groene Griffel voor beste journalistieke productie over cannabis wordt gekozen door een deskundige jury. De criteria waaraan zij de journalistieke producties (artikelen, reportages, items, boeken, documentaires etc.) toetsen zijn o.a. journalistieke gedegenheid, originaliteit en nieuwswaarde.

Geen awards ceremonie in 2021

Voor 2021 stond aanvankelijk een live awards ceremonie gepland, die door overmacht dit jaar niet door kon gaan. In 2022 hopen we wel een live awards ceremonie te organiseren op een buitengewone en verrassende locatie.

Voor meer informatie over de Cannabis Industrie Awards, lees ook de over ons pagina en het reglement.

Welkom bij de Cannabis Industrie Awards

Op donderdag 7 december 2023 werden de Cannabis Industrie Awards voor het eerst fysiek uitgereikt in Eindhoven. De winnaars zijn bekend